Carlos Santa Maria
Novinar, Colombia

 

U ime Svevišnjeg
Carlos Santa Maria; Međunarodne posljedice atentata na Kasema Soleimanija- Katkad veliki muškarci i žene odu sa ovoga svijeta i kada neko razmišlja o njima i o tome kakve su osobe bile, shvati da su one, zapravo, zauvijek tu s nama. Stoga će i general Qassem Soleimani zauvijek postojati jer je on bio dragocjenost za svoju porodicu, prijatelje i domovinu. Upravo stoga, takve osobe će zauvijek ostati u sjećanju i uspomenama svoje zajednice.

Generala Soleimanija svi poznaju, prije svega kao nekoga ko je volio djecu. Neki su ljudi smatrali da je on zbog svoje vojničke uniforme hladna osoba, ali kada god bi mu prišlo kakvo dijete, on bi ga pomilovao i s ljubavlju se prema njemu ophodio, kao da mu je otac. Svu je djecu gledao kao svoju djecu.
Za generala Soleimanija porodica je bila temeljni kriterij. Neki ne znaju da je on gajio očinsku ljubav i da im je bio bliži i od samoga oca.
Danas on predstavlja simbol domoljublja, ne samo za svoju domovinu Iran nego za cijeli svijet. Mi imamo neke pojedince i osobe koje nastoje da se svijetu predstave kao simboli dobra. Ali danas ovaj čovjek u svakom kutku svijeta treba biti simbol heroja koji je širio poruku mira i prijateljstva.
General Soleimani je uprkos svemu pokazao da mu njegova religija dopušta i daje mu snagu da kroči stazom mira.
Trebamo slijediti njegov put kao naslijeđe koje je ostavio svima nama, i taj put predstavlja standard – kako za IR Iran – tako i za svijet.
Nedvojbeno da ne možemo zatvoriti oči pred onim što se dogodilo, i jasno ćemo kazati da atentat na njega, uz kojeg je bio Abu Mohandes i njihova pratnja, predstavlja zločin i da će se na njega odgovoriti, promišljeno i razumno, kada se steknu uvjeti za to.
Vrlo je vjerovatno da oni koji su počinili ovu izdaju neće biti mirni dok ne dođe momenat polaganja računa, kada će nam utočište biti Bog, Muhammed i poslanici. Uz želje za pravdu, ljubav i mir za čovječanstvo.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime