PISjournalPodaci pronađeni na laptopu Huntera Bidena otkrivaju da je sin američkog predsjednika potrošio više od 30.000 dolara na pratnju iz “agencije za modele” s uredima u Kijevu i Moskvi, objavio je Washington Examiner u ponedjeljak.

Prema izvještaju, Hunter Biden je nagomilao svoj petocifren račun između novembra 2018. i marta 2019. godine, između mandata Joea Bidena kao potpredsjednika i predsjednika SAD-a. Tokom ovog perioda, Joe Biden je svom sinu poslao ukupno 100.000 dolara kako bi mu pomogao da plati račune, iako je nejasno da li je stariji Biden znao na šta njegov sin troši novac.

Hunter Biden

Tekstualne poruke na hard disku Hunterovog laptopa navodno su prikazivale razgovore sa ‘Evom’, zaposlenicom “ekskluzivne agencije za modele” pod nazivom ‘UberGFE’. U jednoj razmjeni poruka u februaru 2019., Hunter je rekao Evi da ima problema sa slanjem novca zbog njenog korištenje ruske domene – ru.

Hunter je rekao da je ovu adresu “označila” njegova banka, što je rezultiralo blokadom njegovog računa.

Prije razmjene s Evom, Joe Biden je Hunteru poslao 5.000 dolara putem CashApp-a, tri sata prije nego što je Hunter snimio sebe kako se svađa sa pratnjom oko plaćanja. Kako se činilo da Hunter nije mogao podmiriti naplatu od 9.500 dolara za 16 sati u društvu djevojke, ona mu je poslala poruku da traži preostali iznos u roku od 6 sedmica, navodi se u izvještaju.

Između novembra i marta, ‘Eva’ je navodno uputila Huntera da izvrši uplate na račune koristeći domenu -ru.  11 puta. Za to vrijeme, Hunter je također tražio “ruske eskort dame” na svom iPhoneu, tvrdi se u članku.

UberGFE vodi web stranicu koja oglašava svoje usluge u SAD-u, Londonu, Parizu i Dubaiju. Prema Washington Examineru, starija verzija stranice koristila je za popis adresa u Moskvi, Sankt Peterburgu i Kijevu. Stranicu su navodno kreirali programeri u Kijevu.

U vrijeme njegovih druženja sa prostitutkama, Hunter Biden je sjedio u upravnom odboru Burisme, ukrajinske energetske kompanije koja mu je plaćala do 50.000 dolara mjesečno uprkos njegovom nedostatku iskustva u industriji.

Prema mejlovima i tekstualnim porukama dobijenim sa njegovog laptopa, u nekom trenutku prije oktobra 2020., Hunter je omogućavao klijentima upoznavanje sa Joe Bidenom. Tokom potpredsjedničkog mandata svog oca, Hunter je sklapao ugovore u kojima je porodica Biden zarađivala desetine miliona dolara “samo na osnovu upoznavanja”,a podaci sa laptopa također govore i o “velikom tipu”,kojem se daju udjeli u poslovima sa naftom.Istraga je pokazala da je “veliki tip” zapravo Joe Biden.

Kada je New York Post prvi put izvijestio o sadržaju laptopa nekoliko sedmica prije predsjedničkih izbora 2020., Bidenova kampanja je prvobitno otpisala izvještaje kao dio kampanje “dezinformacija”, koja je potencijalno uključivala Rusiju. Međutim, autentičnost podataka sa laptopa je naknadno nezavisno provjerena, a New York Times i Washington Post sada priznaju da su mejlovi mlađeg Bidena originalni.

Hunter Biden nije opovrgao sadržaj priče Washington Examinera.

Ekskluzivno PISjournal

 

Prethodni članakUjedinjeni Arapski Emirati kradu jemensku naftu
Naredni članakMasakr nad afričkim izbjeglicama na španskoj granici

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime