Naim El Ghandour
Predsjednik Unije muslimana Grčke

U ime Boga Milostivog Samilosnog
Neka je salavat i selam na Božijeg Poslanika Muhameda, njegovu porodicu i ashabe do Sudnjeg dana
Draga braćo, dozvolite da počnem naš govor učenjem fatihe za duše šehida. Šehida, borca, hadži Kasima Soleimanija i šehide znanstvenike Irana, a posljednjeg među njima prof. dr. Fakhrizadea.

Naim El-Ghandour; Međunarodne posljedice atentata na Kasema Soleimanija- Draga braćo, ako želimo da govorimo o ovoj organizaciji, terorističko-tekfirijskoj organizaciji ISIL, dozvolite da vidimo šta je ova organizacija koja tvrdi da je muslimanska dala za Islam. Da li su muslimani ove planete imali ikakvu korist od ove organizacije? Da li su išta korisno pružili za Islam. Svi znamo da je ova organizacija rušilačka za temelje islama i ni za šta drugo se ne zalaže, osim za ubijanje muslimana. Kada proučavamo ovu terorističku organizaciju, ko ih je osnovao, ko je finansira, ko je obučava, vidjet ćemo da to rade neprijatelji čovječanstva, neprijatelji naroda, neprijatelji demokratije čitavoga svijeta i oni ne žele islamu nikakvo dobro. Na Zapadu kažu da je Islam najrasprostranjenija religija, te zbog toga je nastoje ograničiti u očima ljudi sa Zapada time što će napraviti jednu terorističku organizaciju koja će pokvariti svjetski pogled na Islam.
Bio sam počašćen kada sam boravio na konferenciji u Teheranu, kada je Islamska Republika Iran objavila pobjedu nad ovom zločinačkom organizacijom i kada su svi spletkaroši Islama bili začuđeni i iznenađeni, jer je njima u cilju da ova teroristička organizacija opstane i da vrši teror nad muslimanima. To je organizacija koja želi da razdor, teror i strah stalno budu prisutni u umetu, ali i kod nemuslimana. Komadant otpora protiv organizacije DAISH ili ISIL je bio hadži Kasem Soleimani, neka je Božiji mir i zadovoljstvo na njega. Zato je bilo potrebno planirati kako da se skloni ovaj borac da bi ponovo vratili na scenu ovu organizaciju. Zato, draga braćo i sestre, moramo uvijek biti jedinstveni, budni i svjesni da se ova teroristička organizacija ponovo ne pokrene da bi širila fitnu u našem islamskom regionu. Moramo uvijek biti pažljivi i voditi brigu da se to ne desi.
Molim Uzvišenog Allaha da pomogne Islamskoj Republici Iran u borbi protiv ovog zla i ako gledamo ko ju je osnivao, finansirao i obučavao shvatit ćemo da su to neprijatelji naroda, demokratije i čovječanstva. Ustvari, to su pravi neprijatelji Islamske Republike Iran. Meni je čast da budem na strani Islamske Republike Iran i srcem i dijelom u borbi protiv ove bolesti. Dragi Bog vas nagradio i dao vam uspjeh u postizanju onoga čime je On zadovoljan. Dragi Bože sačuvaj narod i lidera Islamske Republike Iran.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime