F. William Engdahl

Nakon COVID-a, Davos prelazi u “Veliki reset” Sa predsjedništvom SAD-a Bajdena, Washington se pridružio programu globalnog zagrijavanja upozorenja sporazuma. Budući da se Kina glasno obavezala da će ispuniti stroge standarde emisije CO2 do 2060. godine, sada ju je  George HW Bush 1990. nazvao Novim svjetskim poretkom. Sada možemo bolje vidjeti šta planiraju nametnuti ako to dozvolimo.

Veliki Reset Svjetskog ekonomskog foruma je 21 st Century uvođenje za novi oblik globalne potpunu kontrolu.

„Imamo samo jednu planetu i znamo da bi klimatske promjene mogle biti sljedeća globalna katastrofa s još dramatičnijim posljedicama za čovječanstvo. Moramo dekarbonizirati ekonomiju u kratkom prozoru koji još uvijek preostaje i ponovno dovesti svoje razmišljanje i ponašanje u sklad s prirodom “, izjavio je osnivač WEF-a Schwab o dnevnom redu iz januara 2021. godine.

Posljednji put kada su ovi glumci učinili nešto slično po obimu, 1939. godine, uoči Drugog svjetskog rata.

Studije rata i mira

U to vrijeme Rockefeller fondacija financirala je strogo povjerljivu stratešku grupu koja je radila u Vijeću za vanjske odnose u New Yorku. Bila je poznata kao Studije rata i mira, a vodio ju je američki Haushofer, geograf Isaiah Bowman sa Univerziteta Johns Hopkins. Prije nego što su njemački tenkovi Panzer uopće ušli u Poljsku, planirali su poslijeratni svijet u kojem će se Sjedinjene Države pojaviti kao jedini pobjednik i zamijeniti Britance kao globalnu hegemonsku silu.

Formulacija monetarnog naloga Ujedinjenih nacija i Bretton Woodsa kojim su dominirali SAD, a koji se temelji na dolaru, bila je dio njihovog projekta. 1941. godine kada je Amerika formalno ušla u rat, CFR grupa poslala je dopis američkom Stejt departmentu:

„Ako se navedu ratni ciljevi koji se čine isključivo angloameričkim imperijalizmom, oni će ponuditi malo ljudima u ostatku svijeta. Treba naglasiti interese drugih naroda. To bi imalo bolji  propagandni učinak . “

Taj uspješni projekt bio je okvir onoga što je Henry Luce 1941. nazvao Američkim vijekom i trajao je sve do nedavno.


Sada se te iste porodice, uključujući Rockefeller fondaciju i Rothschilde u liku Lynn de Rothschilda „Vijeća za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom“, kreću u stvaranje nove generacije u svojoj potrazi za globalnom dominacijom. Zove se Veliko resetiranje. Potrebna je globalna vlada, daska koju je značajno podržao jezuitski papa Franjo. Njegov PR-ov, Klaus Schwab, samo je priznati štićenik Rockefellerovog insajdera Henryja Kissingera , iz njihovih dana prije 50 godina na Harvardu.

‘ Izgradite bolje’

U maju 2020. godine, jer je koronavirus izazvao globalnu paničnu blokadu daleko izvan početne epidemije u Wuhanu, britanski prestolonasljednik Charles, zajedno sa osnivačem Svjetskog ekonomskog foruma Klausom Schwabom , otkrio je ono što su s veseljem nazvali Great Reset Svjetski politički i poslovni lideri sve češće koriste izraze kao što su „Veliko resetiranje“ ili „Četvrta industrijska revolucija“ i poziv na „Izgradite bolje“ što Biden administracija preferira. Svi su usidreni na istom nizu dramatičnih globalnih promjena. Zeleni novi sporazum SAD-a i Europski zeleni dogovor EU dio su toga.

Najupečatljivija činjenica o programu Velikog reseta je da ga unapređuju iste one giga bogate plutokratske porodice odgovorne za nedostatke sadašnjeg svjetskog ekonomskog modela. Oni, a ne mi, stvorili su propast organskih polja i prirode svojim Roundup glifosatom i toksičnim pesticidima. Kvarili su kvalitet zraka u našim gradovima modelima prijevoza koje nam nameću. Oni su stvorili model globalizacije „slobodnog tržišta“ koji je uništio industrijsku bazu Sjedinjenih Država i industrijske države EU. Sada, dok nas krive za navodnu katastrofalnu emisiju CO2, uslovljeni smo da prihvatimo krivnju i budemo kažnjeni kako bismo Greti i prijateljima “spasili sljedeću generaciju”.

th Industrijska revolucija

Iza zavodljive retorike Moći koje će biti na stvaranju „održivog“ svijeta, krije se program sirove eugenike, depopulacije u razmjerima koji nikada prije nisu isprobani. To nije čovjek, u stvari, neki ga zovu „transhuman“.

2016. godine šef WEF-a Schwab napisao je knjigu pod nazivom Oblikovanje budućnosti četvrte industrijske revolucije . U njemu opisuje tehnološke promjene koje dolaze s 4. industrijskom revolucijom 5G pametnih telefona, Interneta stvari i umjetne inteligencije koje sve povezuju sa svime da bismo donijeli najbanalnije odluke za nas, poput kupnje više mlijeka ili odbijanja štednjaka. Podaci su istovremeno centralizirani u privatnim korporacijama poput Googlea ili Facebooka kako bi nadzirali svaki naš udah.

Schwab opisuje kako će tehnologije nove generacije, koje su već uveli Google, Huawei, Facebook i nebrojeni drugi, omogućiti vladama da „uđu u dosadašnji privatni prostor naših umova, čitajući naše misli i utječu na naše ponašanje … Tehnologije Četvrte industrijske revolucije neće zaustavite se da postanete dio fizičkog svijeta oko nas – oni će postati dio nas “, rekao je Schwab. “Današnji vanjski uređaji – od nosivih računara do slušalica za virtualnu stvarnost – postat će gotovo sigurno implantabilni u naša tijela i mozak.”

Schwab dodaje: “Ono do čega će dovesti četvrta industrijska revolucija je spoj našeg fizičkog, digitalnog i biološkog identiteta.” Među tim fuzijskim tehnologijama su i “aktivni implantabilni mikročipovi koji probijaju kožnu barijeru našeg tijela”, objasnio je Schwab. Ovi „ uređaji za implantaciju vjerovatno će također pomoći u komunikaciji misli koje se obično izražavaju verbalno, putem„ ugrađenog “pametnog telefona i potencijalno neiskazanih misli ili raspoloženja čitanjem moždanih valova i drugih signala .“ Ne znam za vas, ali nisam željan da mi država ili Google čitaju moždane talase.

ontrola našu hranu

Zbunjujući aspekt za mnoge je mnoštvo front grupa, nevladinih organizacija i programa koji svi vode istom cilju: drastična kontrola nad svim članovima društva u ime održivosti – UN-ova Agenda 2030. Nigdje nije zlokobnije nego u njihovim planovima za budućnost naše hrane. Nakon stvaranja sadašnjeg sistema globalizirane industrijske poljoprivrede, agrobiznisa, projekta koji je 1950-ih započela Rockefeller fondacija, isti krugovi sada zagovaraju “održivu” poljoprivredu koja će značiti prelazak na genetski uređenu lažnu hranu, sintetičko meso proizvedeno u laboratoriju i slično , čak uključujući i crve i korov kao nove izvore hrane.

Schwab iz WEF-a udružio se s nečim nazvanim EAT Forum, koji sebe opisuje kao „Davos za hranu“ koji planira „postaviti politički program“. EAT je stvoren u Švedskoj 2016. godine uz podršku UK Welcome Trust (uspostavljen sredstvima GlaxoSmithKline) i njemačkog Potsdamskog instituta za istraživanje klimatskih uticaja. Laboratorijski uzgojeno sintetičko genetski uređeno meso podržava, između ostalog, Bill Gates , isti koji podržava Modernu i druga genetski uređena cjepiva . EAT između ostalog surađuje s Impossible Foods i drugim biotehnološkim kompanijama. Impossible Foods u početku su sufinancirali Google, Jeff Bezos i Bill Gates . Nedavni laboratorijski rezultati pokazali su da imitacija mesa kompanije sadrži 11 puta veći toksični glifosat od nivoanajbliži konkurent .

2017. EAT je pokrenuo FReSH (Reforma hrane za održivost i zdravlje) uz podršku Bayer AG, jednog od najotrovnijih svjetskih proizvođača pesticida i GMO koji sada posjeduje Monsanto; kineski gigant GMO i pesticida Syngenta, Cargill, Unilever, DuPont, pa čak i Google. Ovo je planirana budućnost hrane u vrijeme Velikog reseta. Zaboravite tradicionalnog porodičnog poljoprivrednika.

U svojoj knjizi o velikom poništavanju za 2020. godinu Schwab tvrdi da bi biotehnologija i genetski modificirana hrana trebali postati središnji stub globalnih problema nestašice hrane, pitanja koja je COVID pogoršao. On forsira GMO, a posebno kontroverzno uređivanje gena. Piše “globalna sigurnost hrane postići će se samo ako se propisi o genetski modifikovanoj hrani prilagode tako da odražavaju stvarnost da uređivanje gena nudi precizan, efikasan i siguran način poboljšanja usjeva.” Gates, projektni partner Schwaba od godine, tvrdi isto.

EAT je razvio ono što naziva “planetarnom zdravstvenom dijetom”, koju WEF zagovara kao “održivo dijetetsko rješenje budućnosti”. No, prema Federicu Leroyu, profesoru prehrambenih nauka i biotehnologije sa Univerziteta u Briselu, „dijeta ima za cilj smanjiti unos mesa i mliječnih proizvoda u svjetskoj populaciji za čak 90%, a zamjenjuje ga laboratorijski proizvedenom hranom, žitarice i ulje. “

Kao i sve ostalo s Velikim resetiranjem, ni mi nećemo dobiti pravi izbor hrane. EAT napominje da će nam na to biti nametnuti “tvrde intervencije politike koje uključuju zakone, fiskalne mjere, subvencije i kazne, rekonfiguraciju trgovine i druge ekonomske i strukturne mjere.” Svi ćemo biti prisiljeni jesti istu sintetičku prehranu ili gladovati.

Ovo je samo nagovještaj onoga što se priprema pod maskom zaključavanja COVID-19 i ekonomskog kolapsa, a 2021. bit će odlučujuća godina za ovu protučovječnu agendu. Uvođenje umjetne inteligencije, robota i drugih digitalnih tehnologija omogućit će moćima da raspolažu stotinama miliona radnih mjesta. Suprotno njihovoj propagandi, nova radna mjesta neće biti dovoljna. Postati ćemo sve više „suvišni“.

Sve ovo izgleda previše nadrealno dok ne pročitate njihove vlastite opise. Činjenica da kabal najutjecajnijih svjetskih korporacija i milijardera sjedi u odboru WEF-a s Kissingerovim studentom Klausom Schwabom, zajedno sa šefom UN-a i MMF-a, s izvršnim direktorima najvećih svjetskih financijskih giganata, uključujući Blackrock, BlackStone, Christine Lagarde iz Europske centralne banke, David Rubenstein iz Carlyle grupe, Jack Ma , najbogatiji milijarder u Kini, dovoljan je dokaz da ovo Veliko resetiranje nije učinjeno s našim istinskim interesima u srcu, uprkos njihovim svilenkastim riječima. Ova distopijska agenda je 1984. na steroidima. COVID-19 bio je samo uvod.

Izvor