Pablo Khafre: Međunarodne posljedice atentata na Kasema Soleimanija- Treći januara prestavlja prvu godišnjicu od šehadeta generala Soleimanija, ličnosti koja je ubijena od strane Sjedinjenih Država. Nestanak tijela me podsjeća na to da ukoliko idemo ispravnim i valjanim putem u životu, onda smrt nećemo smatrati krajem jedne osobe.

Prema mome mišljenju, a ja sam analitičarka, iranofobija i ‘suleimanifobija’ tokom protekle decenije bila je samo izgovor. Kompromitirajući arapski režimi ovim opravdavaju svoje ponašanje. Oni već dugo vremena ne samo da nemaju nikakav osjećaj odgovornosti spram palestinskoga pitanja, već štaviše utiru put Izraelu. Vidite da je u svijetu samo Iran sa naglaskom na Suleimanija nastojao zaštititi Palestinu i slobodu Jerusalema.
Izraelci i Saudijci su mislili da će se atentatom na Soleimanija sve okončati, ali su pogriješili u potpunosti, jer je Palestina za Iran jedan ideal i mislim da Iran nikada neće odustati od ovog velikog ideala. Nema nikakve sumnje da će ideal ovoga iskrenog čovjeka, potpuno ostvarenog, hvalevrijednog, vojnog stratega čija će staza ostati vječno blistava, biti ostvaren.