PISjournalNapetosti su porasle u regionu zapadne Azije, Izrael proživljava najteže uslove posljednjih godina i teško je ponižen. Analize se uglavnom bave faktorom iznenađenja cionista i time da će Amerika poslati nosač aviona u region; to je ono čime se trenutno bave mediji! Osovine

Tu i tamo se, naravno, spominje libanski Hezbollah i ocjenjuje njegov mogući ulazak u sukob; Upozorenja Iraka o otporu Sjedinjenim Državama također su izazvala mnogo halabuke. Rekli su da Palestina nije Ukrajina i ako se Washington umiješa, svi njegovi interesi u regionu bit će na meti.

To znači da svako američko uplitanje može dovesti do kraja njihove vojne prisutnosti u cijeloj Zapadnoj Aziji. Izrael vidi Islamsku Republiku iza kulisa ovih događaja, ali Amerika ne želi ulaziti u novi izazov. Tvrdi da do sada nije uočila nikakav znak iranske umiješanosti u dešavanja u Izraelu!

Međutim, još niko nije ozbiljno analizirao ulogu iranskih satelita, obavještajnu moć Osovine otpora, njegov utjecaj na veliku pobjedu Hamasa, te mogućnost povezanosti izraelskih sukoba i rata u Ukrajini.

Amerika i Izrael su zatečeni i još ne znaju šta im je činiti; sukob s otporom u korist Izraela stavlja pod teške udarce sve njihove pozicije u regionu; s jedne strane, Amerika ne može biti ravnodušna prema cionizmu, s druge strane, jasno joj je kao dan da ova intervencija nema nikakvog smisla, već će prepustiti region Osovini otpora. S druge strane, časni rat Ukrajine, u kojem poraz Amerike označava početak multipolarnog svijeta i tranziciju globalne moći sa Zapada na Istok, Washingtonu je vezao ruke i noge i ne zna šta mu je činiti!

Sirija se još uvijek nije oglašavala; gdje je logor Etihad osovina otpora; zemlja u kojoj se kritična faza mogućeg rata mora provesti s njene teritorije; sveobuhvatni napad na okupirani Golan, istovremeno s napadom boraca Hezbollaha na poljima Shabaa i naporima Hamasa i Islamskog džihada u Gazi!

U svemu ovome, još niko ne zna šta bi se moglo dogoditi na granicama Egipta i Jordana s okupiranom Palestinom! Još uvijek nema informacija o ulozi Ansarullaha i jemenskih boraca. Palestina je danas središte velikih globalnih promjena.

Svakim danom otkriva nam se novi zastor složenih promjena u regionu; trebali bismo obratiti više pažnje na borbu i ustrajnost generala Soleimanija u pružanju otpora ISIS-u i cionizmu, što je u glavama potlačenog naroda ovog regiona proizvelo razmišljanje o suprotstavljanju nasilju i tiraniji.

Samo je jedna osoba u to vrijeme mogla imati tako duboku analizu i napraviti plan za to, postaviti front otpora u najbolju poziciju, uvesti Rusiju u igru otpora i time odvesti Izrael i Ameriku u ćošak ringa! Vidite dalekovidnost i osvijestite moć analize i dubokog predviđanja čovjeka koji je vanjštinom bio sasvim običan čovjek.

Ekskluzivno PISjournal